Enteriőr tervezés

„…hogy egy ház védelmet vagy meleget nyújt nekünk, nem ebben rejlik csodája. Nem is birtoklásában. Sokkal inkább a gyöngédség áradása az, ami újra és újra szabaddá tesz.” (Antoine de Saint-Exupéry)

„Munkáimban mindig arra törekszem, hogy a harmóniát a terek, tárgyak, bútorok, burkolatok, drapériák és színek jó összerendezésén túl az őket láthatatlanul is átható gyöngédséggel teremtsem meg. Hiszem, hogy ez a gyöngédség a legegyszerűbb és a legfényűzőbb enteriőröket is otthonná tudja varázsolni a benne rejlő alázat felszínre törésével. Munkáimhoz ezért szívesen használom a lenből, kenderből, hernyóselyemből szőtt anyagokat, melyek szokatlan textúrájukkal, valamint a kézzel formázott és festett kerámiákkal együtt az őket készítő mesterek üzenetét őrzik.” (Károlyi Krisztina, enteriőr- tervező 1995 óta foglalkozik lakberendezéssel, tervezéssel. Munkái megjelentek többek közt a Lakáskultúra, Tér és Rend, Intérieur, Madame Figaro és más magazinok korábbi számaiban.)

 

Megrendelőink számára egyedi igényeik figyelembevételével tervezünk különböző belső és hozzáillő külső tereket. A tértervezésnél alapvetően figyelemet fordítunk a külső környezet, az épület, a belső kialakítás és berendezés teljes összhangjára, ahogy azt a világ számos pontján élő nagy építészek-belsőépítészek tették/teszik. Finom érzékenységgel hangolódunk rá mind megrendelőnk személyére, mind a felkínált feladatra, hogy munkánk végeredménye megrendelőnket, illetve az adott témát tükrözze.

Az enteriőr tervezés során falakat mozgatunk, elektromos kiállásokkal, fűtéssel, ergonómiával foglalkozunk; burkolatokat cserélünk, színeket választunk, bútort tervezünk. Alapvetően szeretünk bútorokat, szőnyegeket, lámpákat és egyéb tárgyakat tervezni, és azokat hozzáértő mesterekkel, iparművészekkel készíttetni. Szeretünk válogatni a meglévő, kidobásra ítélt tárgyak közül is; sok esetben kaptak már ilyen a darabok új „köntöst” vagy új funkciót.

 

Megrendelőinknek javasoljuk, hogy még a tervezett építkezés megkezdése előtt keressenek meg bennünket. Kisebb projekteket is szívesen fogadunk.